8230 Balatonfüred Kisfaludy utca 3.| +36 87 581 200 | reservation@hotelipolyresidence.hu

Programajánlatok

Balatonfüreden és környéken

Kerékpárbérlés

Balaton északi partján húzódó kerékpárút, szállodánktól néhány méterre található, a híres Tagore sétány mellett helyezkedik el. Szállodánkban kerékpárbérlési lehetőséget biztosítunk Vendégeinknek. 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

 

Vitorlázás

Ha nyár, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor vitorlázás. Fedezze fel a Balaton szépségét egy vitorlás hajó fedélzetéről. Vitorlás programok sétavitorlázásra és élményvitorlázásra, hajóbérlésre.

 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

Sétahajózás

Ha Balaton, akkor mindenki számára egyértelmű a program: hajózás. Márciustól novemberig 30-200 fős motoros hajók várják a Vendégeket a balatonfüredi kikötőben. 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

Segway túrák

Segway túra indulással közvetlenül az Anna Grand Hotelből. Kiváló programlehetőség minden korosztálynak, nemtől függetlenül. 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

Kiemelt rendezvények Balatonfüreden 2020-ban

Március 13 -15. –  Füredi Tavaszi Fesztivál

Április 24- 26. –  JÓKAI NAPOK

Május 8-10. – V. Concours d’ Elegance veterán autó szépségverseny

Május 29 – június 1. – Balatoni Hal és Bor ünnep

Június 11-14. – Bor-Könyv-Jazz Fesztivál a Blaha utcában

Július 2-5. – KÉKSZALAG vitorlásverseny

Július 19. – Horgas Eszter születésnapi koncert

Július 20-26. –  Anna fesztivál

Július 26. – 195. Anna-bál

 

Augusztus 7 – 30. – Borhetek

Augusztus 15. – Katti Zoób divatbemutató

Szeptember 24 – 27. – Romantikus Reformkor

Október 2 – 4. – Füredi Szüret

November 6 -8. – III. Füredi Gastro Fesztivál

November 29. –  Advent fényei

Látnivalók és programok Füreden

Tagore sétány
Balatonfüred legkedveltebb és leghangulatosabb része, a part menti árnyas Tagore sétány. A majdnem egy kilométer hosszú sétány a híres hindu költőről, Rabindranath Tagore-ról kapta a nevét, aki 1926-ban a füredi szanatóriumban gyógyult meg, és ennek örömére a parkban egy hársfát ültetett.Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont: 

Bodorka Látógatóközpont
A látogatóközpontban összesen 17 akvárium található, mely 36 halfajtát mutat be, részben adriai tengervíz van a medencékben, különleges műszaki megoldással teremtenek megfelelő életkörülményeket.

Koloska Vadaspark
Ha szeretnétek  kicsit kiszakadni a balatonfüredi nyüzsgésből vagy csak egy jó őszi kirándulós programot kerestek a gyerekekkel a Balatonnál, kitűnő választás lehet a Koloska-völgy mélyén megbújó vadaspark, amely egész évben, belépődíj nélkül fogadja a látogatókat. A 2,2 hektáros park egy erdő mélyén található, jelenleg nyolc vadfajnak: gím- és dámszarvasoknak, muflonoknak, őzeknek, illetve különböző madaraknak (fürj, fogoly, fácán és a tőkésréce) ad otthont.

Kiserdei játszóterek
Az Anna Grand Hotel közvetlen szomszédságában található a Füredi Kiserdő futópályákkal, játszóterekkel kicsiknek és nagyoknak, valamint szabadtéri ping-pong asztalokkal.

Vitorlázeum
Vitorlástörténeti kiállítás nyílt a város egyik legpatinásabb, műemlék épületében. A balatoni vitorlázás történetét játékosan bemutató látványos kiállítás, ahol a szokásos vitrineket különböző élményelemek váltják fel, több korosztály számára is igazi élményt ad.

Strandok Balatonfüreden

Esterházy strand és Élményfürdő
Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme a Tagore sétány keleti végén elhelyezkedő Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.

Kisfaludy strand
Balatonfüred keleti részén, az Aranyhíd sétány mentén található. A strand idén komplett felújításon esett át. Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található.Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. 

Brázay Kalandpart
Brázay-KalandPart egy kalandpark és egy strand egyedülálló egyvelege a füredi Aranyhíd sétányon. Itt megtalálható minden, amit egy hagyományos kalandparktól elvárhatunk.

Annagora Aquapark  Balatonfüred
Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője, egy jeges ital, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás vár Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban! Ezernyi izgalom és kaland kicsiknek és nagyobbaknak, családosoknak, Neked!

Látnivalók és programok a környéken

Tihanyi Bencés Apátság és Múzeum 

Marcipánmúzeum, Babamúzeum, Levendulaház (Tihany) 

Herendi porcelánmanufaktúra 

Tapolcai Tavasbarlang 

Bobpálya (Balatonfüzfő)

Kalandpark (Tihany Gödrös)