8230 Balatonfüred Kisfaludy utca 3.| +36 87 581 200 | reservation@hotelipolyresidence.hu

Programajánlatok

Balatonfüreden és környéken

Kerékpárbérlés

Balaton északi partján húzódó kerékpárút, szállodánktól néhány méterre található, a híres Tagore sétány mellett helyezkedik el. Szállodánkban kerékpárbérlési lehetőséget biztosítunk Vendégeinknek. 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

 

Vitorlázás

Ha nyár, akkor Balaton. Ha Balaton, akkor vitorlázás. Fedezze fel a Balaton szépségét egy vitorlás hajó fedélzetéről. Vitorlás programok sétavitorlázásra és élményvitorlázásra, hajóbérlésre.

 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

Sétahajózás

Ha Balaton, akkor mindenki számára egyértelmű a program: hajózás. Márciustól novemberig 30-200 fős motoros hajók várják a Vendégeket a balatonfüredi kikötőben. 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

Segway túrák

Segway túra indulással közvetlenül az Anna Grand Hotelből. Kiváló programlehetőség minden korosztálynak, nemtől függetlenül. 

További információ: reservation@hotelipolyresidence.hu

Kiemelt rendezvények Balatonfüreden

Április 28- május 1. –  XXVI. JÓKAI NAPOK

Május 6-7. – IV. Concours d’ Elegance veterán autó szépségverseny

Június 15-18. – Bor-Könyv-Jazz Fesztivál a Blaha utcában

Július 15-21. – 17. FINA Világbajnokság

Július 6-9. – KÉKSZALAG vitorlásverseny

Július 25 – 30. – V. Anna  fesztivál

Július 29. – 192. ANNA-BÁL

Július 31 – augusztus 5. – Klassz a pARTon

 

Augusztus 10-12. –  17. FINA Master Világbajnokság

Augusztus 19. – Katti Zoób divatbemutató

Szeptember 8-10. – Balatonman Füred triatlon fesztivál

Szeptember 21-24. – Romantikus Reformkor

Szeptember 17 – Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny

Október 6-8. – Szüreti Fesztivál

November 10-12. –  Gasztrofesztivál

Látnivalók és programok Füreden

Tagore sétány
Balatonfüred legkedveltebb és leghangulatosabb része, a part menti árnyas Tagore sétány. A majdnem egy kilométer hosszú sétány a híres hindu költőről, Rabindranath Tagore-ról kapta a nevét, aki 1926-ban a füredi szanatóriumban gyógyult meg, és ennek örömére a parkban egy hársfát ültetett.Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont: 

Bodorka Látógatóközpont
A látogatóközpontban összesen 17 akvárium található, mely 36 halfajtát mutat be, részben adriai tengervíz van a medencékben, különleges műszaki megoldással teremtenek megfelelő életkörülményeket.

Koloska Vadaspark
Ha szeretnétek  kicsit kiszakadni a balatonfüredi nyüzsgésből vagy csak egy jó őszi kirándulós programot kerestek a gyerekekkel a Balatonnál, kitűnő választás lehet a Koloska-völgy mélyén megbújó vadaspark, amely egész évben, belépődíj nélkül fogadja a látogatókat. A 2,2 hektáros park egy erdő mélyén található, jelenleg nyolc vadfajnak: gím- és dámszarvasoknak, muflonoknak, őzeknek, illetve különböző madaraknak (fürj, fogoly, fácán és a tőkésréce) ad otthont.

Kiserdei játszóterek
Az Anna Grand Hotel közvetlen szomszédságában található a Füredi Kiserdő futópályákkal, játszóterekkel kicsiknek és nagyoknak, valamint szabadtéri ping-pong asztalokkal.

Vitorlázeum
Vitorlástörténeti kiállítás nyílt a város egyik legpatinásabb, műemlék épületében. A balatoni vitorlázás történetét játékosan bemutató látványos kiállítás, ahol a szokásos vitrineket különböző élményelemek váltják fel, több korosztály számára is igazi élményt ad.

Strandok Balatonfüreden

Esterházy strand és Élményfürdő
Balatonfüred reformkori hangulatban megújuló fürdőtelepének egyik legszebb eleme a Tagore sétány keleti végén elhelyezkedő Esterházy strand, amely kiválóan parkosított plázsról gyönyörű tihanyi panorámával, kedvező mederkialakításával várja a nyugodt, biztonságos pihenést kedvelő fürdővendégeket.

Kisfaludy strand
Balatonfüred keleti részén, az Aranyhíd sétány mentén található. A strand idén komplett felújításon esett át. Az északi Balaton-part legnagyobb szórakoztató strandja Balatonfüred keleti részén található.Tágas, ingyenes parkolója, szolid belépőjegy árai segítik az olcsó, de igényes pihenést keresőket. 

Brázay Kalandpart
Brázay-KalandPart egy kalandpark és egy strand egyedülálló egyvelege a füredi Aranyhíd sétányon. Itt megtalálható minden, amit egy hagyományos kalandparktól elvárhatunk.

Annagora Aquapark  Balatonfüred
Élményfürdő, csúszdapark, Magyarország második legnagyobb hullámfürdője, egy jeges ital, gyönyörű panoráma a Balatonra, s mindez a parttól 500 méterre – tökéletes nyári kikapcsolódás vár Balatonfüreden, az Annagora Aquaparkban! Ezernyi izgalom és kaland kicsiknek és nagyobbaknak, családosoknak, Neked!

Látnivalók és programok a környéken

Tihanyi Bencés Apátság és Múzeum 

Marcipánmúzeum, Babamúzeum, Levendulaház (Tihany) 

Herendi porcelánmanufaktúra 

Tapolcai Tavasbarlang 

Bobpálya (Balatonfüzfő)

Kalandpark (Tihany Gödrös)